Yemek yedikten sonra sebebini bilmediğin şişkinlik yaşıyor musun? Öğünlerini yeterince sindiremiyor olabilirsin.
Bozulan mide ve bağırsak sistemi, bazı sindirim enzimlerinin eksikliği ve mide asitliğinin bozulması öğünlerin yeterince iyi sindirilememesine neden olur. Bozulan mide asitliği sindirimi zorlaştırdığı gibi bazı bakterilerin gelişmesi için uygun bir ortam oluşturarak enfeksiyonların gelişimi için de uygun bir ortam sağlar.
Olması gereken mide asitliğinin pH’si1 ile 1,5 arasındadır. Bu oranın yükselmesi asitlik düzeyinin azalmasına neden olur.
Beslenme düzeninde yapılacak bazı değişikliklerle azalmış olan mide asitliği tekrar 1-1,5 seviyelerine getirilmelidir.
Unutmayalım ki bu öneriler genel önerilerdir. Tek sorun mide asitliğinin bozulması olmayabilir. Kişiler bireysel olarak ve bütüncül bir şekilde değerlendirilmeli, gerektiğinde sindirim enzimleri laboratuvar tahlilleriyle kontrol edilerek bazı enzimlerin yetersizliği durumlarında ayrıca düzenlemeler yapılmalıdır.
Sağlıklı günler.